Liike

Liukulaakerin liike voi olla joko lineaarista tai pyörivää tai näiden yhdistelmä. Pyörivä liike voi olla jatkuvaa tai edestakaista liikettä, kts. allaolevaa kuviota:

Lineaarinen, Pyörivä, Edestakainen

 

Edestakaiset liikkeet ovat kaikkein vaativimmat laakeroinneille jatkuvien käynnistysten ja pysähdysten johdosta. Voitelukalvo rikkoutuu, laakerimateriaalin väsyminen ja kuluminen lisääntyy, mikä puolestaan lisää irtonaisten metallipartikkelien määrää laakeripinnalla. Kuulalaakerit ovatkin ensisijaisesti tarkoitettu pyöriville liikkeille.

Kuulalaakereilla on hyvin pieni kontaktipinta, joka aiheuttaa erittäin suuria kuormituksia näille kontaktipinnoille. Kuulalaakerit sopivatkin huonosti edestakaisille liikkeille.  Liukulaakeri, jolla on suuri laakeripinta, soveltuukin huomattavasti paremmin tällaisiin konstruktioihin.

D&E Bearingsin huoltovapaat liukulaakerit soveltuvat useimmiten edestakaisiin liikkeisiin liukupinnan materiaalin ominaisuuksien ansiosta. Myöskin rasvavoidellut laakerit soveltuvat vastaaviin kohteisiin, joskin lisävoitelu on useimmiten tarpeellista.

Tärkeää laakerointia suunnitellessa on muistaa, että liukunopeus vaikuttaa enemmän lämpötilan nousuun kuin kuormitus.

Lähetä sähköpostia osoitteeseen

deoy@debearings.fi

Soita meille numeroon

0207 - 118670

Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.
world-map5
Emoyhtiö Ruotsissa
D&E Bearings
Tytäryhtiö Suomessa
D&E Bearings Oy
Jälleenmyyjä Puolassa
Lozyska Slizgowe
Wojciech Modzelewski