Laakeripesä

Normaalisti laakeripesän toleranssi on H7. Esimerkiksi rullattu pronssilaakeri asennettuna pesään saa toleranssin H9. Ennen asennusta rullatuilla liukulaakereilla liitos saattaa olla jonkin verran avonainen. Pesään asentamisen jälkeen liitos asettuu kuitenkin tiiviisti yhteen.

Puristussovite ei kuitenkaan johdu liitoksesta, vaan kuten sorvatuilla liukulaakereillakin myös rullatuilla liukulaakereilla sovite johtuu ulkomitan ylimitoituksesta suhteessa nimellismittaan. Laakerin ollessa asennettuna pesään on liitoskohta tiiviisti yhdessä. Laakeri asettuu pesään ja saa lopullisen muotonsa. Normaalitapauksissa muuta lukitusta ei tarvita rullatuille liukulaakereille.

Laakeripesä

Laakeripesä on varustettava asennusviisteellä 15° tai 45° (45° laipalliselle laakerille). Laipallisia laakereita käytettäessä on pesän säteen vastattava vastaavaa laakerin sädettä.

Lagerhus/säte, illustration av flänslager 45° vinkel.

Säteen R on vastattava laakerin materiaalin vahvuutta, ollen kuitenkin vähintään 2mm. Mikäli pesän viiste on liian pieni, puristuu laakeri kasaan laippapäästä ja sisähalkaisija saattaa tulla liian pieneksi vaikeuttaen akselin paikalleen asennusta ja laakeroinnin käyttöä.

Kemikaalit

Monet laakereistamme on tarkoitettu toimimaan vaikeissakin olosuhteissa. Syytä varovaisuuteen on kuitenkin, kun laakeroinnin on toimittava olosuhteissa, joissa aggressiivisia kemikaaleja esiintyy.

Lähetä sähköpostia osoitteeseen

deoy@debearings.fi

Soita meille numeroon

0207 - 118670

Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.
world-map5
Emoyhtiö Ruotsissa
D&E Bearings
Tytäryhtiö Suomessa
D&E Bearings Oy
Jälleenmyyjä Puolassa
Lozyska Slizgowe
Wojciech Modzelewski