D&E Bearings Oy:n uudeksi toimitusjohtajaksi Juhana Erelä

D&E Bearings Oy:n uudeksi toimitusjohtajaksi on nimitetty 1.9.2022 alkaen Juhana Erelä. Jututimme Juhanaa ja esitimme muutaman kysymyksen hänen siirtyessään uuteen tehtäväänsä.

Aloitat uudessa toimessasi 1.9.2022. Millaisilla fiiliksillä olet?

Oikein innoissani! Tapasin eilen tiimiä Suomessa ja koen, että nykytilanne D&E:llä on erittäin hyvä ja tästä on hyvä jatkaa eteenpäin. Juhani on tehnyt loistavaa työtä, D&E:n luvutkin sen jo osoittaa.

Erityisen innoissani olen mahdollisuudesta tuoda D&E:n tekemiseen lisää kaupallista näkyvyyttä ja systemaattisuutta myyntiin vielä entistäkin enemmän.

Mikä sai sinut innostumaan toimitusjohtajan tehtävästä D&E:llä?

Olen toiminut viimeiset kolme vuotta maajohtajana Metal Work Finland Oy:lla, joka toimii pneumatiikan parissa. D&E on organisaatioltaan ja liikevaihdoltaan hieman suurempi ja uskon, että toimitusjohtajuus tuo minulle lisää mahdollisuuksia kehittyä edelleen tiiminvetäjänä ja johtajana.

Mihin suuntaan lähdet D&E:tä luotsaamaan? Millainen visio sinulla on yrityksen suhteen?

Haluan tehdä parhaani D&E:n markkina-aseman kirkastamiseksi siten, että meidät ymmärretään markkinoiden merkittävimmäksi laakeritoimittajaksi, ylivoimaiseksi toimittajavaihtoehdoksi silloin kun tarvitaan laakereita teollisuuden käyttöön. D&E:n tuotesaatavuushan on erinomainen. Kattavat varastot Lohjalla sekä asiantunteva ja osaava henkilöstö takaavat, että asiakas löytää meidät aina läheltä ja saa D&E:ltä tavaraa aina ajoissa. Hedelmällinen yhteistyö Ruotsin emoyhtiön ja sisaryrityksen kanssa tiivistyy varmasti entisestään. Toiminnan lähtökohtana on, että konsernirakenne kehittyy kaiken aikaa siten, että Ruotsissa ja Suomessa yritykset voivat kasvaa ja ottaa nyt haltuun seuraavan kehitysvaiheen. D&E:n toimintaperiaatteenahan on aina ollut maltillinen kasvu ja kehittyminen. Konsernin tarjoamat synergiaedut ovat tässä selvät.

Miten luonnehtisit itseäsi johtajana?

Lähden liikkeelle ihmisistä. Olen avoin ja sosiaalinen ihmisten johtaja ja uskon, että yksi vahvuuksistani on kyky motivoida henkilöstöä. Minulla ei ole teknistä taustaa, mutta osaaminen sillä puolella tulee varmasti sitten käytännön työn mukana.

Millaisia odotuksia sinulla on syksylle ja vuodelle 2023?

Pääsemme varmasti loppuvuonna selkeyttämään organisaatiomme roolit siten, että kaikki tietää tarkalleen missä D&E:llä ollaan ja mihin tullaan menemään. Itse odotan, että pääsen tutustumaan D&E:n asiakkaisiin ja työskentelemään mahdollisimman lähellä asiakasrajapintaa, varsinkin ensi vuonna. Loppuvuosi 2022 menee jonkin verran omaan oppimiseen, eli tulee varmasti tuotekoulutusta sekä D&E:n sisäisiin toimintamalleihin ja henkilöstöön fokusoitumista.

Mitkä muut asiat työn lisäksi ovat sinulle tärkeitä ja tuovat sisältöä elämääsi?

Olen urheiluihminen henkeen ja vereen! Juoksen maratoneja ja pelaan tennistä. Perheeseeni kuuluu vaimo ja seitsemänvuotias tytär, jonka harrastuksissa meneekin sitten kaikki ylimääräinen aika.