D&E:n tarjoamat NTN:n neulalaakerit tulevat Japanista

Vierintälaakereita on monenlaisia: on kuulakaareita, kartiorullalaakereita sekä pallomaisia rullalaakereita. Näistä ehkä vähiten tunnetuimpia ovat neulalaakerit, jotka ovat kuitenkin avainasemassa sellaisissa käyttökohteissa, joissa laakerilta vaaditaan luotettavuutta ja kovaa kestoa.

Neulalaakerit kestävät erittäin kovia kuormia. Tämä johtuu pitkälti neulojen muodostamasta kontaktipinnasta, joka syntyy kun ne asennetaan teräs- tai valettuun polyamidikehikkoon.

D&E:n tarjoamat NTN:n neulalaakerit tulevat Japanista, ja NTN-SNR onkin maailman toiseksi suurin neulalaakerien valmistaja.

Millaiseen käyttöön neulalaakerit soveltuvat?

Toimialasta ja käyttötarkoituksesta riippuen, laakerin kokoonpanoa voidaan tarvittaessa muokata, esim. kestämään enemmän kuormaa tai nopeampia kierroksia. D&E auttaa mielellään löytämään oikean laakerin asiakkaan käyttökohteeseen – aina standardituote ei ole oikea ratkaisu.

Teollisuudessa laakereilta, kuten juuri neulalaakereilta, vaaditaan usein kestävyyttä ja tarkkuutta. Siksi neulalaakereille erityisen hyviä käyttökohteita ovat mm.:

  • autot
  • kaksipyöräiset (kulkuneuvot)
  • kannettavat työvälineet (kuten porat, moottorisahat yms.)
  • rakennuskoneet
  • pumput ja moottorit

NTN:llä on laaja valikoima erilaisia neulalaakeriratkaisuja

Kiinnostuitko? Oman alueesi D&E-myyjän yhteystiedot löydät kotisivuiltamme täältä.