Asiakastiedote COVID-19 tilanteen vaikutuksista


Suhtaudumme koronatilanteeseen vakavasti. Turvataksemme työntekijöidemme terveyden sekä sitä kautta myöskin varmistaaksemme toimitusvarmuutemme, on D&E ottanut uusia käytäntöjä toimintaansa: mm. myynti sekä osto ovat siirtyneet etätöihin ja varastossa työskennellään vuoroittain. Seuraamme THL:n tiedotteita ja ohjeita. Asiakastapaamisia voimme edelleen hoitaa etänä – käytössämme ovat hyvät digitaaliset työvälineet mm. videopuhelut.

Toimintamme siis jatkuu normaalisti muilta osin, olemme avoinna arkisin klo 8 – 16, ja myyntimme on tavoitettavissa omista numeroistaan ja sähköposteistaan, vaihde numerosta 0207 118670 ja sähköpostitse osoitteesta deoy@debearings.fi. Voit olla meihin yhteydessä myös nettisivuiltamme löytyvän lomakkeen avulla.

Kuten varmasti kaikki tällä hetkellä, mekin seuraamme tilannetta ja pidämme asiakkaitamme ajan tasalla. Alle olemme koostaneet kaiken ajan tasaisen tiedon, joka koskee toimintaamme nyt poikkeusolosuhteissa.

Tässä koronatiedotteen yhteydessä haluamme samalla muistuttaa asiakkaita, että varastoimme komponentteja aina sovitusti. Meillä on laaja varastovalikoima standardituotteille ja varastoimme myöskin piirustusten mukaan valmistettuja tuotteita sopimuksen mukaan. Ottakaa meihin rohkeasti yhteyttä, jos teitä kiinnostaa varastointisopimus yrityksenne tuotteille.

 

Tilanne tehtailla

Meillä on päivittäinen yhteys tehtaidemme kanssa. Päätehtaamme Aasiassa ja Euroopassa toimivat tällä hetkellä melko normaalisti, eikä suuremmista tuotannon myöhästymisistä ole raportoitu. Raaka-aineiden hankinnoissa on saatavuuseroja ja erikoisvalmisteiden toimitusajat katsotaan tapauskohtaisesti. Seuraamme tilannetta.

 

Rekkarahdit

Toistaiseksi vaikuttaa, että mikäli haasteita toimitusaikoihin on tulossa, tulevat ne rajoittumaan rahteihin eri maiden välisien rajaylitysten takia.

Euroopan maiden välisissä kuljetuksissa on odotetavissa viiveitä. Toistaiseksi raportoidut viivästykset ovat olleet parin päivän / maksimissaan viikon mittaisia (riippuen minä viikonpäivänä rahti on lähtenyt liikkeelle ja mitä reittiä pitkin se kulkee). Eri maiden väliset rajakäytännöt muuttuvat, joten tilanne elää.

 

Lentorahdit

Viime päivinä toimittajamme ovat raportoineet hidastuvasta lentorahtiliikenteestä. Mannerten välisille express-lähetyksille on tietojemme mukaan asetettu, kuljetusliikkeestä riippuen, 100-300 kg maksimipainoraja (joillain ei painorajoituksia, tämäkin vaihtelee), joka ruuhkauttaa lähetyksiä merkittävästi.

Lentorahdit ylipäätään ovat hitaita Shanghaista lähtevien lentojen vähäisen määrän takia. Vaikutus normaaleihin toimitusaikoihin arviolta +1-2 viikkoa.

Näistä syistä lentorahtien hinnat ovat myös nousseet.

 

Laivarahdit

Laivat Aasiasta kulkevat melko säännöllisesti. Kuitenkin samaa ilmiötä, kuin lentorahdeissa, on nähtävillä: varustamot ovat peruneet paljon lähtöjä ja tilat laivoissa ovat kortilla. Tämä voi vaikuttaa laivarahdin kokonaistoimitusaikaan (tehtaalta meille) +1-2 viikkoa. Normaalisti laivarahdin kesto on n. 7 viikkoa, nyt siis mahdollisesti n. 7-9 viikkoa.

Yleensä keväisin alkaa Euroopan pääsatamiin kasaantua suurempi määrä laivoja ja kontteja, joka vaikuttaa kuljetusaikoihin Suomeen päin; feeder-laivojen aikataulut voivat siirtyä.

Laivat liikkuvat tällä hetkellä normaalisti Rotterdamista ja Hampurista Suomeen päin ja satamissa kontteja puretaan.

 

Tiedot päivitetty 15.5.2020

(Edellinen päivitys 27.3.2020)

(Edellinen päivitys 20.3.2020)